Barn och ungdomsträning

Varmt välkommen till Sandnäset GK Juniorverksamhet

Vi kommer att ha träningar Onsdagar 18.00-19.00 samt Lördagar 09.00-10.30.
Observera att tiderna kommer att ändras lite nu och då särskilda tillfällen för att t.ex. hinna med att spela extra på banan, bjuda in gästtränare etc.

Nyheten i år är att vi delar upp barnen i två grupper beroende av behov, ålder och golfkunskaper, för att alla ska kunna utvecklas och få rätt hjälp av sin tränare.

Junioransvarig är Johnny Karlsson 076-136 03 01
Löpande daglig information, kallelser och uppdateringar kommer att ges via vår Facebooksida: sandnäset kidz

Varmt välkommen till Sandnäset GK Juniorverksamhet

Gruppindelning

Grupp 1 är födda ca 2006-2012 och här kommer vi att använda golfförbundets material som heter Golfäventyret. Ett gediget material där barnen får en träningsbok med en mängd övningar som de ska klara för att ”levla” och känna spänning att drivas vidare framåt i sitt golfande. Man använder sig av lekfulla övningar på kortare banor som även barnen själva fantasifullt kan vara med och bygga. Detta blandat med riktiga övningar i golfens grunder i sin träningsbok där man vecka för vecka har uppgifter att klara för att komma till nästa nivå. Givetvis kommer de att introduceras i att tävla och det kommer att vara tävlingar där Alla är vinnare.
Läs gärna på: https://golf.se/spelet/golfaventyret/
Tränare för den gruppen är Henrik Rydhén 070-524 37 04

Grupp 2 är födda ca 2004 till 2008 och består av de som kommit längre i sitt golfande och kan spela stora banan hyfsat flytande. De kommer att fokusera på att spela mera på stora banan blandat med specifika övningar som passar för deras nivå i golfspelandet. Det blir dessutom en hel del tävlande för att känna på hetluften och känna på utmaningar, väl förberedda på vad det är Att tävla för våra kommande klubbmästare.
Tränare för den gruppen är Anders Blomdahl 072-214 62 38, Samt Emil Olsson

 

Vi kommer att använda ”fadderssystemet” regelbundet så de mindre barnen kommer att träffa de större barnen regelbundet och få spela med dem, samt de större barnen kommer att få regelbundna träffar från representanter från Sandnäsets Elitlag. I Elitlaget har vi väldigt mycket kunskap, klubbmästare, flera som gått golfgymnasiet och som kan ge väldigt mycket för att lyfta barnen framåt. I detta ingår självklart en stark känsla av uppmuntran och att man lär sig att vara förebilder för varandra, samt en klubbkänsla där man känner att man representerar sin klubb och sunda värderingar. Man ska värdera våra gemensamma tillgångar, och på samma sätt när man representerar sin klubb på andra banor.
Vi ska grilla en hel del korv och träffa juniorerna från våra grannklubbar regelbundet för att träffa kompisar och mäta sina kunskaper.
Högt fokus på tjejer som golfar. Det kommer att vara extra träningar med grannklubbarnas tjejer samt läger med regionens tjejer.

Övrigt för att bli en stor golfare

Vi vill uppmana att man deltager regelbundet på träningarna! Golf är en klurig sport och regelbunden träning ger framgång och det blir automatiskt roligare. Se till att barnen får öva ofta på golf! 2 gånger i veckan har vi träningar men använd gärna fina sommarkvällar kring rangen och övningshålet. De större barnen kan uppmuntras att träffas för att träna samt spela stora banan själva. Gräsmattan hemma eller i parken kan erbjuda mycket bra möjligheter till lek.

Tävlingar och events (preliminärt)

Vi kommer att gå igenom dessa allt eftersom och allt kommer att finnas på vår facebook sida: sandnaset kidz

  • Golfens dag 26/5
  • Teen Cup (f.d. Skandia Cup) https://golf.se/tavling/juniortavlingar/
  • Teen Tour (f.d. Skandia Tour)
  • 12-slaget, en sen tävling kring midnatt.
  • Golfäventyret Cup
  • J/H ligan
  • Tjejläger
  • J/H läger i Hede/Vemdalen
  • Eget läger