[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

Nu kommer de första detaljerna kring hur systemet ska fungera. Den största skillnaden är att spelarens handicap baseras på snittet av de åtta bästa av de tjugo senast registrerade handicapronderna. För att en formsvacka inte ska kunna höja en spelares handicap alltför mycket på kort tid kommer det att finnas ett tak, en maximal höjning under en 12-månadersperiod.

– Eftersom världshandicapen bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga, säger Claes Grönberg, regelansvarig på SGF.

Befintliga registrerade ronder i Min Golf kommer att användas för att beräkna spelarens handicap inom det nya systemet. Antalet tillgängliga registrerade ronder är viktiga för beräkningen. Därför rekommenderas alla golfare att registrera så många ronder som möjligt i Min Golf under 2018 och 2019både bra och dåliga – för att systemet ska kunna beräkna en så rättvisande handicap som möjligt vid övergången till det nya systemet 2020.

Läs mer på Golf.se om det nya handicapsystemet.

[/fullwidth]