Nyheter

Hem/Nyheter
Nyheter2024-05-16T09:28:00+02:00

NYHETER

Sandnäset Golf

1 hour 19 minutes ago

SÄSONGEN TUFFAR PÅ!

Banan har nu varit öppen en månad till allas glädje och det händer mycket på klubben. Tävlingssäsongen har dragit igång med Flaggolfen, Tisdagsgolfen, Sandnäset Friends och nu senast Midnattsgolfen, en lite annorlunda tävling med start 20.00 på kvällen och målgång fram emot midnatt.
Vi har haft tre fullbokade nybörjarkurser och har en fjärde att se fram emot - även den fullbokad av intressenter till de tre första kurserna. Antalet medlemsansökningar har varit högt hela våren och rangeområdet är flitigt besökt av unga och gamla - det är med andra ord full fart på klubben.
Nästa vecka startar Golfskolan där ca 30 ungdomar i åldern 8-12 år kommer att få ta del av golfens grunder. Veckan efter det startar årets upplaga av Sandnäset Masters - ni har väl anmält er?

📷 Tack Marie Östgren för bilderna från Midnattsgolfen!

Sandnäset Golf

1 week 3 days ago

TÄVLINGSDAX PÅ SANDNÄSET

Förra veckan smygstartade vi tävlingsåret med Flaggolfen och den här veckan startar Tisdagsgolfen samt Sandnäset Friends. Anmälan är öppen!
På lördag är det premiär för Midnattsgolfen. En 4-boll/Bästboll (2-mannalag) med kanonstart klockan 20.00. Max 26 lag. Anmälan är öppen till på torsdag 13/6. Väderprognosen säger fint väder med 16-17 grader på kvällen.

Anmälan via MinGolf eller hemsidan: www.sandnasetgolf.se/tavlingar/#/customer/556/schedule

Sandnäset Golf

1 week 6 days ago

NU STARTAR SANDNÄSET FRIENDS

Sandnäset Friends – en golfgemenskap för 65 plussare!
Förra säsongen startade vi med Sandnäset Friends, en golfgemenskap för medlemmar 65+ där grundtanken var att det ska finnas en dag i veckan när vi fikar och spelar golf och huvudsakligen – lär känna nya (golf) kompisar.

Vi samlas varje torsdag klockan 09.00 för en kaffe och fralla med start den 13 juni. Vi lottar startordningen och första bollen går ut klockan 10.00. Anmälan till Friends görs i vanlig ordning via tävlingskalendern och vi spelar 13 hål Eclectic. Vi avslutar sedan säsongen med en gemensam middag och utdelning av vandringspriset.

Läs mer här: www.sandnasetgolf.se/sandnaset-friends/

Sandnäset Golf

2 weeks 3 days ago

RECEPTIONEN PÅ SANDNÄSET

Idag var tanken att vi skulle öppna reception och klubbhuset för säsongen men på grund av sjukdom så kommer det bli några dagars försening. Vi öppnar på onsdag och hälsar alla välkomna in. Det går givetvis att spela trots det. Banan är jättefin och det lilla regn som kom är bara positivt för växtligheten.

Påminner också om våra nybörjarkurser 8 och 12 juni, 9 juni är fulltecknad. Dessutom erbjuder vi avrostning med start på onsdag.
Läs mer och anmäl er här: www.sandnasetgolf.se/utbildning/

Sandnäset Golf

3 weeks 3 hours ago

NU STARTAR TÄVLINGSSÄSONGEN PÅ SANDNÄSET

Traditionsenligt startar vi tävlingssäsongen på Sandnäset med Flaggolfen på nationaldagen den 6 juni. Tävlingen Spelas över 13 hål och alla får vara med - men man får tillgodoräkna sig max HCP 36.
Tårta och kaffe ingår i startavgiften och avnjuts i restaurangen eller ute på altanen efter spelad runda. Betala med fördel online innan tävlingen för att slippa köer i receptionen.

Anmälan är öppen och banan är superfin!

Sandnäset Golf

3 weeks 23 hours ago

GOLFBIL PÅ VÄG!

Vi vet att det är flera av er som är beroende av golfbil för att komma ut på banan och spela och nu är det nära premiär även för er. Nästa vecka på måndag öppnar vi receptionen och då kommer vi även att öppna för bokning av golfbilarna. Det är tyvärr inte praktiskt genomförbart att starta med detta tidigare.
Har du egen golfbil är det fritt fram att köra på banan redan nu.

P.S - Påminner alla om att laga nedslagsmärken och plocka upp peg/pegrester till allas glädje och trevnad.

Sandnäset Golf

3 weeks 1 day ago

LAGA NEDSLAGSMÄRKEN OCH PLOCKA PEG Vilken fröjd att spela banan och konstatera att den är otroligt fin så tidigt på säsongen. Täta fina och frodiga greener och bra fairway (värmen har redan börjat göra verkan). Undertecknad gjorde premiär i går och det var ju som om vi var i mitten, slutet av juli! Vid 20-tiden började temperaturen närma sig skön från att det varit riktigt varmt. Grabbarna på banan har jobbat (och jobbar) järnet för att jag och ni ska få en fantastisk spelupplevelse och därför är det supertråkigt att se så många nedslagsmärken som inte var lagade. Jag fixade ett 30-tal på min runda i går och jag fattar inte att det ska vara så svårt att ta de sekunderna för att hjälpas åt att hålla banan fin. Kom igen nu! Tillsammans kan vi väl hjälpas åt att hålla greenerna i tipp-topp. Har dessutom ett minne som jag vill dela och det är en av mina första rundor på Sandnäset när jag gick i samma boll som förre ordförande Anders Edholm. Jag hade slagit ut och såg inte vart peggen tog vägen - på väg av säger Anders "På Sandnäset plockar vi upp peggarna efter oss". Helt rätt och

Sandnäset Golf

3 weeks 3 days ago

EXTRA GRÖNT KORT KURS 12 JUNI

Det blev ett högt intresse för nybörjarkurserna så därför släpper vi ytterligare en kurs onsdag 12 juni kl. 19.00-21.00.
Klicka in på länken nedan och läs mer. Där finns även ett formulär för anmälan.
Går du kursen hos oss får du möjligheten att köpa årsmedlemskap till reducerat pris!
www.sandnasetgolf.se/gront-kort-kurser/

Sandnäset Golf

3 weeks 5 days ago

AVROSTNING FÖR MEDLEMMAR!

Med start den 5 juni kommer Sandnäsets Golfs medlemmar erbjudas att delta i avrostningskurs. Kursen omfattar tre tillfällen där vi går igenom swing och närspel. Kostnaden för detta är 795 kronor per person.

Läs mer om kursen och anmäl dig via länken nedan:
www.sandnasetgolf.se/avrostning/

Sandnäset Golf

4 weeks 1 day ago

Säsongsöppning - onsdag 22 maj!
I år blev det en rekordtidig start för oss på Sandnäset och i morgon med start klockan 13.12 öppnar vi tidsbokningen för säsongen.
Observera att vi i dagsläget tyvärr inte kan släppa ut några bilar på banan men det kommer inom kort. Receptionen öppnar den 3/6 så all bokning/betalning sköts via MinGolf. Som tidigare år har vi tvingande betalning vid bokning online.
Entren på klubben är öppen så ni kan använda terminalen där för utskrift av scorekort. I entren finns även en kyl med läsk, vatten och godis - swishbetalning gäller. Toaletterna i klubbhuset är öppna och rangen är öppen!

Varmt välkomna till säsongen 2024 - säsongen där alla lagar sina nedslagsmärken och lägger tillbaka uppslagen torv 👍

Avgifter 2024

Nu finns årets avgifter inlagda på era medlemskap när ni loggar in på Min Golf. Det kanske är några av er som ska i väg utomlands och spela så då kan det vara bra att veta. Vi har gjort några små justeringar mot förra året och i år kostar ett fullvärdigt medlemskap 4500 kr. För er som väljer Fyrklövern är kostnaden i år 8950 kr. Vi vill passa på att tipsa om vardagsmedlemskap som är 900 kr billigare om ni har möjligheten att spela måndag-fredag. Är du osäker på formen och hur du ska göra med golfen i sommar [...]

Planprogram ute på samråd

Nu ligger Planprogrammet för Sandnässkogen ute på samråd hos Krokoms Kommun under tiden 240103-240131. Så här formulerar Krokoms Kommun sin ingress - Syftet med planprogrammet för Sandnässkogen är att utreda förutsättningarna för att planlägga området, del av Fannbyn 1:46, för bostäder och att tillskapa en attraktiv boendemiljö i närheten till Sandnäset Golf. Inom området finns möjlighet att tillskapa utrymme för cirka 100 nya byggnadskroppar som inrymmer cirka 700 bostäder fördelat inom olika byggnadstyper. Det nya bostadsområdet ska kunna tillgodose eventuella avvägda behov av service och andra viktiga funktioner. Lokaler för småföretagare ska kunna anläggas, till exempel för handel, industri [...]

Avslutning, bilförbud och banan stänger

En strålande dag som denna känns det lite främmande att känna att vi närmar oss slutet på säsongen. Det är dock ett faktum att det slår om till oktober i helgen och vi närmar oss finalen på Sandnäset med Lovikkavanten på lördag om en och en halv vecka. Söndag 8 oktober kommer att vara sista dagen som banan är öppen för i år. Därefter kommer vi att lämna banan helt åt Kevin och Johan som får jobba ostört med bunkrarna. Dom håller på att lägga igen bunkrar i skrivande stund och sedan skall vissa av greenbunkrarna tömmas, fixas och [...]

Receptionen stänger för säsongen

Hej alla golfare! Söndag 24/9 är sista dagen som vi har öppet i receptionen för den här säsongen (undantaget Lovikkavanten). Bokning, spel och betalning sköts från och med måndag via Min golf. Vi tackar för oss och för alla trevliga möten under säsongen. Vi ses igen till våren. Vår växel är öppen mellan klockan 10.00-15.00 (lunchstängd 11.30-12.30). Tel. 0640-18280. Ni kan även nå oss via e-post till info@sandnasetgolf.se. Stefan, Maja, Thure, Rosa och Per

Bilförbud

Nu är banan så pass blöt att vi har bilförbud tills vidare. Tiden på året gör att det inte torkar upp nämnvärt så förbudet gäller från nu och framåt. Vi törs inte gissa på någon hävning i dagsläget då prognosen fram mot helgen lovar ännu mer regn.

Lovikkavanten 2023

Ja men nu är det äntligen dags för vår avslutningstävling Lovikkavanten. Vi vimsade runt lite men har landat i beslutet att även detta år köra en partävling/scramble med varsin spelrätt till segrande lag. Vi kommer att ha ett max antal lag på 30 så det gäller att snabba på med din anmälan för att få plats. Lördag 7 oktober klockan 12.00 går startskottet och vi avslutar med en gemensam middag. Läs mer och anmäl er här »

Frostmorgon

Torsdag 14 september och årets första frostmorgon! Vi hade -1°C på termometern på banan vid 7-tiden och banan kommer därför att vara stängd tills all frost släppt, på hela banan. Frostmornar kommer vi nog att få leva med från och med nu vid klart väder så ta det i beaktande när ni bokar tider framöver. Vi försöker meddela oss så fort frosten släpper och i första hand på vår Facebook-sida: https://www.facebook.com/sandnasetgolf/.

Sandnäset Golfby – en lägesrapport

I dagens ÖP går det att läsa en intervju med Nils-Åke angående Sandnäsets Golfby! Här är en länk till artikeln » Nu ska kommunens tjänstemän gå igenom programmet, och stöter man inte på patrull räknar Nils-Åke Hallström med att man kommer ha en färdig detaljplan inom ett år. Därefter ser han inget hinder för att dra igång bygget. Ambitionen är byggstart åren 2024-2025.

Blöt bana = bilförbud

Den senaste tidens regnmängder börjar göra sig påmind på banan och den här tiden på året torkar det dessutom upp mycket långsammare. I morse kom vi inte ut på banan med våra maskiner och många av bunkrarna var vattenfyllda. Banan är öppen för spel men vi släpper inte ut några golfbilar på banan tyvärr. Vi tar det dag för dag framåt men den närmaste tiden ser prognosen bättre ut så förbudet gäller tills vidare idag, tisdag samt i morgon onsdag i första hand. Ring oss mellan 09.00-15.00 om du vill ha mer information.

Till toppen